
Vähän ennen joulua vierailimme erilaisilla juustotiloilla. Kiinnostusta vierailuun suomalaisten piirissä oli niin paljon, että porukka oli jaettu kahteen ryhmään kahdelle perjantaipäivälle.

Ohjelmassa oli tilat, joiden tuotteet valmistettiin lehmien, lampaiden ja vuohien maidosta luomuperiaatteella. Tosin toinen ryhmä, jossa itse olin, joutui jättämään lehmätilan väliin. Mutta ohjelmaan riitti kyllä tarpeeksi noissa kahdessa muussakin tilassa ja luomutilaruokailussa.

Tapasimme ensin boheemin lampaiden kasvattajan, joka teki hommaa harrastuksenaan. Päätyökseen hän ilmoitti arkkitehtuurin ja talojen rakentamisen. Lampaita hänellä oli noin 30 kappaletta. Juuston jalostuspaikkana hänellä oli vanha kontti, joka kylläkin oli viimeisen päälle puhdas ja hyvin hoidettu.
Vuohitila oli jo suurempi farmi yhden perheen hoidossa. He olivat aloittaneet ensin parilla vuohella ja pikkuhiljaa kasvattaneet laumaansa suuremmaksi. Muistaakseni sielläkin oli noin 20-25 vuohta aitauksessa. Ja tietysti yksi yksinäinen pukki kaiken vartijana vielä nyt erikseen omalla alueella. Sillä alkaa kuulemma onnenpäivät tammi-helmikuussa.

Lopuksi lähdimme mukavan oppaamme omalle tilalle ruokailemaan. Tilan nimi oli Blancarena, Cocina DeOrigen (
http://www.blancarena.com/ ). Se oli aivan mahtava paikka. Pariskunta valmisti itse ruuan luomutuotteista, joita he itse olivat kasvattaneet tai ostaneet lähitiloilta. Ryhmällemme oli katettu pöytä Suuren puun katveeseen. Viereisellä niityllä näkyi valkoisia hevosia (vain ne prinnsit puuttuivat) ja lampaita. Ruokaseurana meillä oli innokas kana.
Ruoka oli viimeisen päälle hyvää. Tunnelma ja tarjoilu loistavaa. Ilmakin suosi meitä. Tämä oli ensimmäinen paikka jossa täällä Uruguayssa todella oli paneuduttu ruuan ulkonäköön ja makuun. Aika kului siivillä, mukavassa seurassa ja upeita uusia makuja maistellen.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Jaa kanssani ajatuksiasi blogistani!